Ενεργειακοί Υαλοπίνακες

Ενεργειακοί Υαλοπίνακες  DAUWIN® 

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες DAUWIN® έχουν την ιδιότητα να δυσχεραίνουν την εκπομπή θερμότητας από τη θερμότερη προς την ψυχρότερη πλευρά (Low-E). Η ιδιότητα αυτή των ενεργειακών υαλοπινάκων εξασφαλίζει τη διατήρηση της θερμότητας μέσα στο σπίτι το χειμώνα και την αποφυγή της ζέστης από το εξωτερικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας άνετη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας, με λιγότερη θέρμανση το χειμώνα και μειωμένη χρήση κλιματιστικού για ψύχρανση του χώρου το καλοκαίρι.

Επιπλέον, η ιδιότητα αυτή των ενεργειακών υαλοπινάκων δεν αναστέλλεται από τις καιρικές συνθήκες (ήλιος ή απουσία ηλιοφάνειας), όλο το 24ωρο (ημέρα και νύχτα) και στη διάρκεια όλου του χρόνου, με την προϋπόθεση ότι οι υαλοπίνακες δεν εκτίθενται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία φαίνεται ότι διαταράσσει τον τρόπο φραγής της θερμότητας. Υπό συνθήκες κάθετης ηλιακής ακτινοβολίας, οι απλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες δεν μπορούν να φράξουν την είσοδο της, με αποτέλεσμα η θερμότητα να διαχέεται και να εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Για την αποφυγή του φαινομένου διαπερατότητας της θερμότητας στην κάθετη ηλιακή ακτινοβολία, η  DAUWIN® κατασκευάζει ειδικούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, μια ενισχυμένη κατηγορία ενεργειακών τζαμιών με πρόσθετες επιστρώσεις, που δεσμεύουν την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας στο εσωτερικό των κτιρίων ακόμη και στην περίπτωση της κάθετης έκθεσής του στο ηλιακό φως. Τα νέα αυτά ενεργειακά τζάμια, υπάγονται στην κατηγορία υαλοπινάκων ηλιακού ελέγχου (SolarControl), γνωστά και ως Υαλοπίνακες Τεσσάρων Εποχών, ακριβώς λόγω της ιδιότητάς τους να αποτελούν φραγή της θερμότητας του ήλιου ακόμη και στην κάθετη έκθεση του κτιρίου στο ηλιακό φως και τους θερμούς, καλοκαιρινούς μήνες.

Τα ειδικά τζάμια ηλιακού ελέγχου προτείνονται μόνο στις περιπτώσεις όπου η ηλιακή ακτινοβολία εισχωρεί πολλές ώρες και ανεμπόδιστα στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως σε ανατολικά ή δυτικά σημεία του κτιρίου με μεγάλους υαλοπίνακες χωρίς σκίαση (δέντρα, μεγάλες βεράντες με σκέπαστρο, σκίαστρα, κ.ά.). Οι ενισχυμένοι υαλοπίνακες ηλιακού ελέγχου εξασφαλίζουν άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού και ταυτόχρονα εξοικονομούν χρήματα τους «απαιτητικούς» καλοκαιρινούς μήνες.

Πλεονεκτήματα ενισχυμένων ενεργειακών τζαμιών (solarcontrol):

  • Βελτίωση της αίσθησης άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου
  • Καλή θερμομόνωση (έως και 200% περισσότερο συγκριτικά με τους απλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες)
  • Μείωση της υγροποίησης (υγρασία στο εσωτερικό των τζαμιών)
  • Μείωση της χρήσης κλιματιστικών ή θερμαντικών σωμάτων (ψύξη/θέρμανση)
  • Εξοικονόμηση κόστους ψύξης/θέρμανσης

 

Διπλοί Υαλοπίνακες DAUWIN®

Οι σύγχρονοι συμβατικοί διπλοί υαλοπίνακες DAUWIN® (διπλά τζάμια) έχουν διάκενο ανάμεσα στα δύο φύλλα τζαμιού και πλήρωση του κενού αυτού με αέρα, περιορίζοντας σημαντικά τη θερμική απώλεια που οφείλεται είτε σε μονούς υαλοπίνακες είτε σε παλαιότερες μορφές διπλών τζαμιών χωρίς αέρα ανάμεσά τους. Στα πλεονεκτήματα των διπλών τζαμιών περιλαμβάνονται:

  • Υψηλή διαπερατότητα στο φυσικό φως
  • Σχετική ηχομόνωση και θερμομόνωση, ιδιαίτερα αν το διάκενο μεταξύ των δύο τζαμιών γεμίσει με κάποιο ευγενές αέριο, όπως το αργό (μονωτικό υλικό).

Σημείωση: Το διπλό σφράγισμα, η πρώτη στρώση δηλαδή του μονωτικού υλικού πριν την εφαρμογή του κυρίως σφραγίσματος, κρίνεται απολύτως αναγκαία για το επιθυμητό αποτέλεσμα

 

Τριπλή Ενεργειακή Υάλωση DAUWIN®

Η τριπλή ενεργειακή υάλωση , κοινώς τριπλά τζάμια, αποτελεί πλέον τη σύνθεση των περισσότερων παράλληλων υαλώσεων. Τα κουφώματα νέας γενιάς της DAUWIN® σε συνδυασμό με την τριπλή υάλωση επιτυγχάνουν εξαιρετική θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια.

Το διάκενο ανάμεσα στα τζάμια γεμίζει με αέριο, συνήθως Argon, αυξάνοντας περαιτέρω τις μονωτικές ιδιότητές τους, ενώ οι υαλώσεις διαχωρίζονται μεταξύ τους με αποστάτες από αλουμίνιο, μέταλλο ή συνθετικό υλικό. Το κενό ανάμεσα σε αυτούς τους αποστάτες γεμίζει με στεγνωτικά υλικά, που μπορούν να απορροφήσουν νερό, για την αποφυγή σχηματισμού υδρατμών στο κενό των τζαμιών και το ενοχλητικό θάμπωμα.

Οι σύγχρονες τεχνικές και τα ειδικά αέρια γεμίσματος των διάκενων εξασφαλίζουν ηχομονωτικά τζάμια, θερμομονωτικά τζάμια, τζάμια για ηλιοπροστασία και φυσικά ασφαλή τζάμια

Αντιβανδαλιστικοί υαλοπίνακες  DAUWIN®

Οι ανάγκες προστασίας και ασφάλειας πολλών δημόσιων και ιδιωτικών χώρων έχουν οδηγήσει στη δημιουργία αντιβανδαλιστικών τζαμιών, τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται, ελέγχονται και μετρούνται  σύμφωνα με τα εθνικά, ευρωπαϊκά ή διεθνή πρότυπα που ορίζει ο κάθε κατασκευαστής.

Τα αντιβανδαλιστικά τζάμια για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από τους κανόνες –πρότυπα που ισχύουν στην ΕΕ (νόρμα ΕΝ 356), ενώ η κατάταξή τους σε κατηγορίες παρεχόμενης ασφάλειας εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιδόσεις της αντοχής τους κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων δοκιμασιών (tests) και όχι από τη σύνθεσή τους.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση των αντιβανδαλιστικών τζαμιών, με προϊόντα μικρότερου πάχους και βάρους, βελτιωμένες επιδόσεις και υψηλότερο βαθμό ασφάλειας. Στόχος άλλωστε της παγκόσμιας βιομηχανίας γυαλιού είναι η παραγωγή τζαμιών με μικρότερο πάχος και βάρος αλλά εξαιρετική αντοχή σε συνθήκες μηχανικής καταπόνησης.

Η εταιρία DAUWIN®, πάντα ενήμερη για τις εξελίξεις στο χώρο του γυαλιού, εισάγει και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής γυαλιού, παρέχοντας για όλα τα προϊόντα της πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων δοκιμών. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ DAUWIN®

Πρόκειται για σειρά ειδικών υαλοπινάκων με την χρήση των οποίων ικανοποιούνται οι ανάγκες ασφάλειας και προστασίας των χώρων στους οποίους για τους γνωστούς λόγους επιβάλλεται ή επιλέγεται η χρήση γυαλιού (Τράπεζες, Δημόσια κτίρια, Μουσεία, Γραφεία κλπ). Τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν οι υαλοπίνακες ασφαλείας και οι κατηγορίες στις οποίες ταξινομούνται ανάλογα με το επίπεδο προστασίας που παρέχουν, ελέγχονται και μετρούνται με συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως αυτή αναλυτικά περιγράφεται στα ισχύοντα εθνικά ή διεθνή πρότυπα (standards). Τα ισχύοντα σήμερα στις Ευρωπαϊκές χώρες πρότυπα, είναι για τους αντιβανδαλιστικούς υαλοπίνακες η νόρμα ΕΝ 356 και για τους αλεξίσφαιρους η νόρμα ΕΝ 1063.

Πίνακας με τους αντιβανδαλιστικούς υαλοπίνακες όπως κατατάσσονται βάσει των επιδόσεών τους στις δοκιμασίες (tests) κατά ΕΝ 356

 Κατηγορία αντοχής

Είδος δοκιμασίας

Αριθμός χτυπημάτων

Πρότυπο μέτρησης

Ρ1Α

Ρίψη βαρους 4kg από  1500mm

3 ρίψεις σε τριγωνικό σχήμα

EN 356 1999

Ρ2Α

Ρίψη βαρους 4kg από  3000mm

3 ρίψεις σε τριγωνικό σχήμα

EN 356 1999

Ρ3Α

Ρίψη βαρους 4kg από  6000mm

3 ρίψεις σε τριγωνικό σχήμα

EN 356 1999

Ρ4Α

Ρίψη βαρους 4kg από  9000mm

3 ρίψεις σε τριγωνικό σχήμα

EN 356 1999

Ρ5Α

Ρίψη βαρους 4kg από  9000mm

3x3 ρίψεις σε τριγωνικό σχήμα

EN 356 1999

Ρ6Β

Τσεκούρι

30 έως 50 φορές

EN 356 1999

Ρ7Β

Τσεκούρι

51 έως 70 φορές

EN 356 1999

Ρ8Β

Τσεκούρι

Περισσότερες από 70

EN 356 1999

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάταξη των υαλοπινάκων σε κατηγορίες παρεχόμενης ασφάλειας, με βάση τα Ευρωπαϊκά standards, είναι ανεξάρτητη της σύνθεσής της εξαρτώμενη αποκλειστικά από τις επιδόσεις αντοχής κατά την διάρκεια των απαιτούμενων δοκιμασιών (tests).

Καθώς οι μέθοδοι παραγωγής αλλά και η τεχνολογία υλικών εξελίσσονται, οι εταιρίες παραγωγής προϊόντων γυαλιού παράγουν και λανσάρουν νέα βελτιωμένα προϊόντα τα οποία με συνθέσεις μικρότερου πάχους και βάρους, παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις, πιστοποιούμενα έτσι σε υψηλότερες βαθμίδες ασφαλείας. Είναι άλλωστε στόχος και επιδίωξη της παγκόσμιας βιομηχανίας γυαλιού η παραγωγή νέων τύπων υαλοπινάκων οι οποίοι με μικρότερο πάχος άρα και βάρος, ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα σε συνθήκες μηχανικής καταπόνησης.

 

Αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες  DAUWIN®

Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες  DAUWIN® είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να μπορούν να απορροφούν μεγάλα ποσά ορμής πρόσκρουσης χωρίς να σπάνε. Η όψη των αλεξίσφαιρων τζαμιών δε διαφέρει από τα κοινά τζάμια αντίστοιχου πάχους, ενώ προσφέρουν υψηλό βαθμό ασφάλειας έναντι στις περισσότερες κακόβουλες ενέργειες.

Τα αλεξίσφαιρα τζάμια κατασκευάζονται από πολλαπλά φύλλα γυαλιού με ενδιάμεσες μεμβράνες πολυβυνιβουτυρελίου, που υπόκεινται σε υψηλότατη πίεση και θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα συμπαγές σύνολο, ενώ τα συστατικά συγκόλλησής τους προσδίδουν και άλλα χαρακτηριστικά στα αλεξίσφαιρα τζάμια, όπως διακοσμητικά, θερμομονωτικά, κ.ά..

Η κατηγοριοποίηση των αλεξίσφαιρων τζαμιών γίνεται βάσει της αντίστασής τους σε διάφορα είδη όπλων και πυρομαχικών και ορίζεται μόνο από την αντοχή τους σε διάφορες δοκιμασίες (tests) και όχι από τη σύνθεσή τους.

Ωστόσο, η παρεχόμενη προστασία από τα αλεξίσφαιρα τζάμια εξαρτάται αφενός από το σχεδιασμό τους, από τον τρόπο τοποθέτησης και από τη διατήρηση του συνόλου της εγκατάστασης, αφετέρου από το ίδιο το τζάμι. Οι υαλοπίνακες και οι μεμβράνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και την κοινή (ουδέτερη) εικόνα του τελικού προϊόντος.

Τα αλεξίσφαιρα τζάμια είναι ηχομονωτικά, ενώ προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία εξαιτίας της μεγάλης μάζας υαλοπινάκων και των αλλεπάλληλων ενδιάμεσων μονωτικών μεμβρανών.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των υλικών στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων προϊόντων και βελτιωμένων επιδόσεων με γυαλιά μικρότερου πάχους και βάρους που θα ανταποκρίνονται καλύτερα σε συνθήκες μηχανικής καταπόνησης. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ
Η κατηγοριοποίηση των τύπων ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΩΝ υαλοπινάκων ασφαλείας ακολουθεί μια ονοματολογία η οποία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες επιδόσεις οι οποίες ελεγχονται/μετρούνται σύμφωνα με συγκεκριμένη μεθοδολογία την οποία περιγράφει το Ευρωπαικό πρότυπο EN 356.
Οι εν λόγω κατηγορίες κατάταξης έγιναν με βάση τις παρακάτω επιδόσεις :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΟΠΛΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΟΛΩΝ
BR1 0,22 Long rifle Long rifle 360m/s 3
BR2 9mm parabellum Luger, Uzi 400 m/s 3
BR3 0,357 magnum Magnum 430 m/s 3
BR4 0,44 magnum Magnum 440 m/s 3
BR5 5,56x45mm M16 950 m/s 3
BR6 7,62x51mm soft core FAL / Winchester 820 m/s 3
BR7 7,62x51mm hard core FAL 830 m/s 3
         
SG1  12/70 Riotgun 420m/s 1
SG2  12/70 Riotgun 420 m/s 3

Από τον παραπάνω πίνακα γίνεται ολοφάνερο, ότι σύμφωνα με τα Ευρωπαικά στάνταρ η κατηγοριοποίηση ασφαλείας ενός υαλοπίνακα, είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ της συνθέσεώς του και εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την επίδοση ανθεκτικότητάς του κατα την διαδικασία του τέστ. Είναι λογικό και επόμενο η τεχνολογία των υλικών , με την πάροδο του χρόνου, να δίνει νέα προιόντα τα οποία με μικρότερο βάρος να επιτυγχάνουν καλλίτερες επιδόσεις και συνεπώς να «παίρνουν» υψηλότερα πιστοποιητικά ασφαλείας. Αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα και στόχο της παγκόσμιας βιομηχανίας γυαλιού να λανσάρει στην αγορά νέα γυαλιά τα οποία με μικρότερο πάχος και μικρότερο βάρος να ανταποκρίνονται καλύτερα σε συνθήκες μηχανικής καταπόνισης.

 

ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ DAUWIN®

Οι υαλοπίνακες ΤΡΙΠΛΕΞ, γνωστοί ως τριπλά τζάμια, αποτελούνται από δύο ή περισσότερα γυαλιά κολλημένα μεταξύ τους με μία ή περισσότερες στρώσεις από μεμβράνες πολυβυνιλοβουτιρελίου (PVB).

Όλα τα είδη γυαλιών μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι μίας ΤΡΙΠΛΕΞ κατασκευής, όπως το κοινό λευκό γυαλί ή το έγχρωμο γυαλί, κ.λπ.. Η χρήση υπέρλευκου γυαλιού στη σύνθεση ΤΡΙΠΛΕΞ προσφέρει πολύ μεγάλη διαφάνεια και καλή θέαση, χωρίς να θυσιάζεται κανένα χαρακτηριστικό ασφάλειας του τζαμιού.

Οι μεμβράνες PVB μπορεί κι αυτές να είναι διαφανείς ή ημιδιαφανείς, ακόμη και χρωματιστές, ανάλογα με το κτίριο που επιλέγονται και την αισθητική του πελάτη.

Πλεονεκτήματα

Ασφάλεια: αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, οι τριπλοί υαλοπίνακες σπάνε πιο εύκολα από έναν κοινό υαλοπίνακα ίδιου πάχους, ωστόσο αυτό που κάνει το τριπλό τζάμι πιο ασφαλές είναι ο τρόπος με τον οποίο «συμπεριφέρεται» όταν σπάσει. Η εξαιρετική παθητική ασφάλεια του ΤΡΙΠΛΕΞ υαλοπίνακα οφείλεται σε αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά, όπου τα θραύσματα από το σπάσιμο και μετά, μένουν σταθερά προσκολλημένα πάνω στη συγκολλητική μεμβράνη PVB, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο κανέναν αλλά και συνεχίζοντας να προστατεύουν το εσωτερικό του χώρου από οποιαδήποτε εισβολή.

Προστασία: Τα αλεξίσφαιρα τζάμια προσφέρουν προστασία του εσωτερικού χώρου του κτιρίου δεδομένου ότι δεν καταρρέουν, αλλά παραμένουν στη θέση τους, αν και σπασμένα, δημιουργώντας έτσι μία δύσκολα προσπελάσιμη μάζα γυαλιού, της οποίας η παραβίαση χρειάζεται χρόνο και προκαλεί θόρυβο. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται πολύ καλά δημόσια κτίρια, όπως τράπεζες, υπουργεία αλλά και ιδιωτικοί χώροι, κοσμηματοπωλεία, κ.ά..

Ηχομόνωση: Η επιλογή των ΤΡΙΠΛΕΞ τζαμιών αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση του θορύβου σε κτίρια –σπίτια ή γραφεία –που βρίσκονται σε πολύβουες περιοχές με ενοχλητικό, συστηματικό θόρυβο, όπως διέλευση τρένων, αεροπλάνων, κ.λπ.. Οι υαλοπίνακες ΤΡΙΠΛΕΞ της  DAUWIN® λειτουργούν και ηχομονωτικά, εξαιτίας της συγκολλητικής μεμβράνης PVB που ενώνουν τα τρία τζάμια.

Περιορισμό υπεριώδους ακτινοβολίας : Στα πλεονεκτήματα της ενδιάμεσης, συγκολλητικής μεμβράνης PVB συγκαταλέγεται και η υψηλή κατακράτησης της υπεριώδους ακτινοβολίας, καθιστώντας τα τριπλά τζάμια με PVB ιδανική λύση για βιτρίνες καταστημάτων αφού δεν επιτρέπουν στον ήλιο να ξεθωριάσει τα χρώματα των εμπορευμάτων που εκθέτονται στο έντονο ηλιακό φως.

  

ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ DAUWIN®

Τα τζάμια πυρασφάλειας της  DAUWIN® έχουν την ιδιότητα να αντέχουν σε θερμοκρασίας των 1000°C για προκαθορισμένο χρόνο, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφυγή των ενοίκων από το κτίριο σε επαρκή χρόνο. Κανένα άλλο τζάμι, όσο ενισχυμένο και αν είναι –ΤΡΙΠΛΕΞ, αλεξίσφαιρο, αντιβανδαλιστικό –δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, στις οποίες όταν εκτίθεται, σπάει.

Οι υαλοπίνακες αυτοί διατίθενται σε διάφορους τύπους, όπως απλοί με οπλισμό, μονολιθικοί, πολυστρωματικοί με ενδιάμεσο θερμικά ενεργοποιούμενο διογκωτικό υλικό και χωρίζονται ανάλογα με τη συμπεριφορά και την απόδοσή τους σε Ακεραιότητας - Integrity class E, Μόνωσης - Insulation, class I, Ακτινοβολίας - Radiation, class W.

 

ΚΑΜΠΥΛΩΤΟΙ ΥΑΛΟΠIΝΑΚΕΣ DAUWIN®

Επιφάνειες καμπυλωτές, μη επίπεδες, διαφορετικές από τις συμβατικές αποτελούν μέρος των σύγχρονων τάσεων στην αρχιτεκτονική αλλά και στο βιομηχανικό σχέδιο, που συμπαρασύρουν την αναγκαιότητα για νέα υλικά και για νέες μορφές σε παραδοσιακά υλικά. Οι καμπυλωτοί υαλοπίνακες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των σύγχρονων σχεδιαστικών απαιτήσεων των κτιρίων.

Η κατασκευή των καμπυλωτών υαλοπινάκων γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους: με τη χρήση καλουπιού ή χωρίς αυτήν, ενώ η τελική μέθοδος παραγωγής εξαρτάται από τις απαιτήσεις ασφάλειας, διαστάσεων (οι καμπυλωτοί υαλοπίνακες με καλούπι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 2,44μ. Χ 3,66μ.), και από την πολυπλοκότητα του σχήματος του τζαμιού.

 

 ΥΠΕΡΛΕΥΚΟΙ ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ DAUWIN® 

Το κοινό διάφανο γυαλί έχει μια ελαφριά πράσινη απόχρωση, κάτι που γίνεται ορατό όταν το κοιτάμε από το πλάι ή όταν βλέπουμε μέσα από πολλούς υαλοπίνακες στη σειρά. Ο λόγος της πρασινωπής αυτής αχνής απόχρωσης αποδίδεται στην περιεκτικότητα της άμμου, της πρώτης ύλης της παραγωγής του γυαλιού, σε σίδηρο.

Για την αποφυγή της πρασινωπής απόχρωσης μειώνεται με τεχνητό τρόπο από την άμμο, από την οποία παράγεται έως και το 90% του τζαμιού, η αρχική περιεκτικότητά της σε οξείδιο του σιδήρου, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε γυάλινες εφαρμογές σε βιτρίνες καταστημάτων και εμπορικές προσόψεις, σε προθήκες μουσείων ή αντικειμένων υψηλής αξίας, όπου δε θα πρέπει κανένα εξωγενές στοιχείο να μπερδεύει το θεατή.

 

Fused GlassDAUWIN®

Το γυαλί Fused ή Λιωμένο γυαλί, προϊόν επεξεργασίας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χρησιμεύει σε διάφορες περιστάσεις, όπως για να πάρει τη μορφή καλουπιού και το ανάλογο σχέδιο ή για να ενσωματωθούν σε αυτό συμβατά υλικά και χρώματα. Στη συνέχεια, το γυαλί ψύχεται σταδιακά μέχρι να στερεοποιηθεί και να έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς να σπάσει. 

Βιτρό DAUWIN®

Ζωγραφισμένο γυαλί που μοιάζει με ψηφιδωτό, χαρακτηριστικό σε τζάμια καθεδρικών ναών ή σε κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, το υαλογράφημα ή βιτρό κατασκευάζεται από την εταιρία  DAUWIN® κατόπιν παραγγελίας για κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους

 

Διαμαντέ ανάγλυφα κρύσταλλα DAUWIN®

Πρόκειται για ημιδιάφανα ή αδιάφανα τζάμια, κατάλληλα για εξώπορτες, παράθυρα ή χώρους, το εσωτερικό των οποίων δε θέλουμε να είναι ορατό. Ωστόσο, τα κρύσταλλα αυτά επιτρέπουν το φυσικό φως να περάσει στο εσωτερικό.

 

Καΐτια για κουφώματα DAUWIN®

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

  1. Τον αρχιτέκτονα.
  2. Το μηχανικό.
  3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

ialopinakes4

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ialopinakes5

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.