Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων αποτελεί ζητούμενο διεθνώς με τις προηγμένες χώρες να έχουν προχωρήσει εδώ και δεκαετίες στη λήψη μέτρων που ενισχύουν τη μόνωση των κτιρίων εξοικονομώντας ενέργεια. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας στη χώρα μας από το Νοέμβριο του 2010 ζητείται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κάθε κτιρίου που πωλείται ή ενοικιάζεται (Φεβρουάριος 2011).

Η θερμική και οπτική άνεση των ενοίκων ενός σπιτιού εξασφαλίζει άνετη διαβίωση και ταυτόχρονα επιτυγχάνει την εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμική άνεση επιτυγχάνεται με τη θερμομόνωση της τοιχοποιίας και των τοιχίων, του δώματος, της πυλωτής (εφόσον υπάρχει) και των κουφωμάτων, ενώ η οπτική άνεση, η οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και η εξασφάλιση απαραίτητου φωτός για την απρόσκοπτη εργασία μέσα σ’ ένα κτίριο, επιτυγχάνεται μέσα από τα διάφανα ανοίγματα του χώρου, δηλαδή τα κουφώματα, τα οποία σ’ ένα συμβατικό σπίτι καλύπτουν περίπου το 8 με 10% της συνολικής εξωτερικής του επιφάνειας (του κελύφους).

Σ’ ένα παλιό σπίτι, η παρέμβαση στις απώλειες θερμότητας και η ενίσχυση της ενεργειακής του απόδοσης μπορεί να γίνει αναδρομικά και αφορά στη μόνωση των όψεων, του τοίχου και των κουφωμάτων. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων, τα οποία ευθύνονται για το 40% περίπου της θερμικής απώλειας ενός σπιτιού, είναι η πιο γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση, η οποία μάλιστα αποδίδει εξαιρετικά, εφόσον επιλεγούν τα κατάλληλα υλικά και γίνει σωστή τοποθέτησή τους.

Κουφώματα Dauwin®

Όλα τα σύγχρονα κουφώματα  DAUWIN®, αλουμινίου, συνθετικά ή ξύλινα, εξασφαλίζουν την απαραίτητη θερμομόνωση δεδομένου ότι έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές, συμβάλλοντας άμεσα στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον των κουφωμάτων, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι υαλοπίνακες, διπλοί ή και τριπλοί – ανάλογα με το ψύχος στο οποίο εκτίθεται το κτίριο – και οι εξωτερικές κινητές μονώσεις, όπως τα ρολά, τα παντζούρια, κ.ά..

Από τους υαλοπίνακες (παράθυρα, τζάμια) χάνεται θερμότητα κατά τους χειμερινούς μήνες ή εισέρχεται θερμότητα κατά τους καλοκαιρινούς, θερμούς μήνες. Η αντικατάσταση των κοινών υαλοπινάκων με ενεργειακούς, αποδοτικούς συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ενός κτιρίου χωρίς σημαντική δαπάνη. Στη χώρα μας, ήδη από το 1979 έχει επιβληθεί η χρήση διπλών υαλοπινάκων. Ωστόσο, σήμερα είναι επιβεβλημένη η αντικατάσταση των παλιών διπλών τζαμιών με νέα, αποδοτικά, ενεργειακά διπλά τζάμια, τα οποία μαζί με τη βελτιωμένη ποιότητα των κουφωμάτων, θα εξαλείψουν τις διαρροές αέρα, θα προστατεύσουν από την ηλιακή ακτινοβολία, θα δεσμεύσουν την απαραίτητη θερμότητα στο εσωτερικό του κτιρίου και εν τέλει, θα μειώσουν δραματικά το κόστος για θέρμανση το χειμώνα ή ψύξη το καλοκαίρι, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα θερμική άνεση και πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη.

Θερμομονωτικά κουφώματα

Η θερμομονωτική ικανότητα ενός κουφώματος αναφέρεται ως θερμοπερατότητα, η οποία συμβολίζεται από τους κατασκευαστές με τα γράμματα K ή U. Στη συνολική θερμομονωτική ιδιότητα του κουφώματος συμβάλλουν και τα εξαρτήματα που το απαρτίζουν, τόσο τα εξαρτήματα στήριξης, που σφραγίζουν το κούφωμα στα ανοίγματα και επιπλέον βοηθούν στη σωστή του χρήση αλλά και άλλα εξαρτήματα στεγανότητας, όπως τα περιμετρικά λάστιχα. Ωστόσο, οι ιδιότητες ακόμη και του πλέον θερμομονωτικού κουφώματος δε θα μπορούσαν να αποδώσουν παρά ελάχιστα, αν το κούφωμα δεν τοποθετηθεί σωστά. Μετά την τοποθέτηση, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις και να διορθωθούν.

Θερμομονωτικοί υαλοπίνακες

Σήμερα διατίθεται ένα σημαντικό εύρος ενεργειακά αποδοτικών υαλοπινάκων που εξυπηρετούν όλα τα είδη κτιρίου, ανάλογα με τη χρήση και το μέγεθός τους, αλλά και το κόστος που μπορεί να διαθέσει ο ενδιαφερόμενος πελάτης. Μονοί, διπλοί, διπλοί χαμηλής εκπομπής, ηχομονωτικοί – ηχοαπορροφητικοί, θερμομονωτικοί υαλοπίνακες για όλες τις λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις ενός σπιτιού, προσφέρουν πληθώρα επιλογών εξοικονομώντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά θερμικής άνεσης στο εσωτερικό του σπιτιού. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης θα πρέπει να ρωτήσει και να ενημερωθεί για όλες τις επιλογές που του προσφέρονται ώστε να επιλέξει την κατάλληλη για τις ανάγκες του σπιτιού και των ενοίκων του. Είναι βέβαιο, ότι το κόστος της αρχικής επένδυσης θα αποσβεστεί τάχιστα από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιτευχθεί.

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

  1. Τον αρχιτέκτονα.
  2. Το μηχανικό.
  3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.