Ξύλο & Βαφές

Τα ξύλινα κουφώματα της DAUWIN® είναι προϊόν μελέτης και κατασκευής των πιο σύγχρονων εργοστασίων στην Ευρώπη, που ελέγχονται και πιστοποιούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής, εξασφαλίζοντας ανώτατη ποιότητα στα προϊόντα ξυλείας που εμπορεύονται.

Η διαδικασία της αποθήκευσης

Για την αποφυγή οποιασδήποτε φθοράς των ξύλινων κουφωμάτων που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες ή τη θέση του σπιτιού και την έκθεσή του σε έντονη ηλιοφάνεια, υγρασία, πολλές υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλμύρα, κ.ά., η  DAUWIN®επιλέγει τα κουφώματά της από τρικολλητή, αντικολλητή ξυλεία (τρία κομμάτια ξύλου κολλημένα αντίθετα) βιομηχανικά επεξεργασμένη, από τρία διαφορετικά είδη ξυλείας: Meranti, Πεύκο και Δρυς.

Τα ξύλα, από την παραλαβή τους έως και τη χρήση τους φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, με ρυθμισμένη υγρασία και θερμοκρασία, ώστε να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση για επεξεργασία. Η προεργασία της φύλαξης επιτυγχάνει την ενίσχυση των ιδιοτήτων του ξύλου και την ισχυροποίησή του ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε αντίξοες συνθήκες.

Με οικολογική συνείδηση

Με την αγορά προϊόντων ξύλου, όχι μόνο δε συντελούμε στην καταστροφή των δασών αλλά βοηθάμε στη διατήρηση και ανάπτυξή τους.

Η αποψίλωση των δασών, η ολική δηλαδή υλοτόμηση των δέντρων, που συντελέστηκε συστηματικά στο δεύτερο μισό του 20ου αι., και η συνεπακόλουθη καταστροφή τεράστιων δασικών εκτάσεων οδήγησε στην οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος από παγκόσμιους, διεθνείς οργανισμούς δασικής προστασίας που εφαρμόζουν, ελέγχουν και πιστοποιούν τους κανόνες της αειφόρου διαχείρισης (η διαχείριση των φυσικών πόρων με τρόπο που να εξασφαλίζει τη διαρκή αξιοποίησή τους χωρίς να προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον). Οι οργανισμοί αυτοί, με τους δύο βασικότερους, τον F.S.C. (ForestStewardshipCouncil) και P.E.F.C. ( Programme for the Endorsement of Forest Certification), συνεργάζονται στενά με κράτη ή ομάδες κρατών, ώστε να τηρούνται οι διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ενίσχυση του φυσικού πλούτου. Στα πλαίσια της βιώσιμης αυτής ανάπτυξης, τα προϊόντα ξύλου που παράγονται σήμερα προέρχονται από νόμιμη – πιστοποιημένη ξυλεία από δάση που φυτεύονται με την ίδια ποσότητα ξυλείας με αυτήν που αφαιρείται ή και σε μεγαλύτερη συχνότητα. Έτσι, σήμερα, η πλειονότητα των εκατομμυρίων κυβικών ξυλείας που διακινείται στην παγκόσμια αγορά είναι πιστοποιημένη και παράγεται από εκατομμύρια αντίστοιχα πιστοποιημένες δασικές εκτάσεις.

Οι ιδιότητες του ξύλου

Οι ιδιότητες του ξύλου, κυρίως αυτές που αφορούν στη θερμομόνωση αλλά και στην ηλιοπροστασία, στην αντοχή του σε χτυπήματα και στην κακή χρήση και κυρίως η αναβαθμισμένη αισθητική που προσφέρει, το καθιστούν ένα υλικό εξαιρετικά δημοφιλές και αγαπητό σε μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.  Παρά το αισθητά μεγαλύτερο κόστος του σε σύγκριση με τα συνθετικά κουφώματα ή αυτά από αλουμίνιο, τα ξύλινα κουφώματα έχουν ακόμη φανατικούς υποστηρικτές, αφού εμπλουτίζει αισθητικά τα κτίρια που το εφαρμόζουν.

Στην Ελλάδα, το ξύλο –ξύλινες πόρτες, ξύλινα πατζούρια, ξύλινα κουφώματα –αποτέλεσε το βασικό κατασκευαστικό υλικό για αιώνες, σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές, ορίζοντας εν μέρει και την αρχιτεκτονική του τοπίου. Σήμερα, οι τεχνικές επεξεργασίας του ξύλου, τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρησή του, έχουν ενισχύσει τις ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα της επιλογής του.

Ο χρωματισμός του ξύλου

Η αποκόλληση της βαφής από το ξύλο, το γνωστό «σκάσιμο» ή «ξεφλούδισμα» αποτελούσε ανέκαθεν ένα βασικό πρόβλημα των ξύλινων κουφωμάτων που χρειάζονταν συνεχή συντήρηση, τρίψιμο και ξαναβάψιμο για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς και να μην οδηγήσει σε διάβρωση του ξύλου, με ανεπανόρθωτη ζημιά. Οι αιτίες που οδηγούσαν στην ελάχιστη ζωή της βαφής και στην επακόλουθη ζημιά στο ξύλο εστιάζονταν στην ποιότητα των βερνικιών που άφηναν την υγρασία να περάσει στο ξύλο και να εγκλωβιστεί εκεί.

Σήμερα, οι βαφές είναι σαφώς εξελιγμένες σε σχέση με το παρελθόν, αξιόπιστες, οικολογικές, ενώ καλύπτουν αισθητικά μία πολύ μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και αποχρώσεις. Σημαντική διαφοροποίηση των βαφών συγκριτικά με το παρελθόν, είναι η χημική τους σύσταση, αφού πλέον είναι υδατοδιαλυτές, χρησιμοποιούν δηλαδή το νερό ως διαλύτη και όχι χημικά, όπως την πολυουρεθάνη.

Οι βαφές  SIGMA που χρησιμοποιεί η εταιρία DAUWIN, πληρούν όλες τις προδιαγραφές των σύγχρονων βαφών, –αποχρώσεις ξύλου και χρώματα RAL με δυνατότητα διαφορετικού χρώματος στο εξωτερικό και το εσωτερικό –είναι οικολογικές και υδατοδιαλυτές, διατίθενται σε εντυπωσιακό εύρος χρωματισμών, ενώ οι μέθοδοι με τις οποίες εφαρμόζονται, του εμποτισμού και του κερώματος, προστατεύουν το ξύλο από μύκητες, του επιτρέπουν να αναπνέει και του προσδίδουν αδιάβροχη ιδιότητα.

Οι νέες μέθοδοι βαφής

Οι νέες μέθοδοι βαφής αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα και απόλυτη επιτυχία τη διείσδυση του χρώματος στο εσωτερικό στρώμα του ξύλου καλύπτοντας πλήρως και σωστά όλες τις λείες ή και κυρτές επιφάνειες, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν τη δημιουργία των αποβλήτων, προϊόν της διαδικασίας της βαφής.

Οι δύο σύγχρονοι μέθοδοι, η ρομποτική με ψεκασμό και η ηλεκτροστατική, επιτυγχάνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενισχύοντας την αντοχή του ξύλου ακόμη και στην έκθεσή του σε ακραίες συνθήκες. Για την εφαρμογή τους απαιτείται ένα πολύ καλά οργανωμένο βαφείο, τεχνολογικά εξοπλισμένο, επιτυγχάνοντας άριστο αισθητικά αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

  1. Τον αρχιτέκτονα.
  2. Το μηχανικό.
  3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.