Συμβουλές Αγοράς

Δώστε χρόνο για την τελική σας επιλογή. Η επιλογή των κουφωμάτων είναι μία από τις πιο βασικές εργασίες κάθε οικοδομής, είτε πρόκειται για αρχική κατασκευή, είτε για ανακαίνιση. Θα πρέπει να αφιερώσετε επαρκή χρόνο για να διερευνήσετε την εταιρία και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείτε για την καλύτερη δυνατή επίτευξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να σας ανταμείψει οικονομικά, λειτουργικά και αισθητικά.

Προτιμήστε πιστοποιημένους κατασκευαστές. Τα κουφώματα που πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους αλλά και με την ολοκλήρωσή τους. Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές σας εξασφαλίζουν ασφάλεια για την ποιότητα του κουφώματος και των εξαρτημάτων του, για την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων, για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, επιβεβαιώνουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους για τις ιδιότητες των κουφωμάτων που κατασκευάζουν ή και εμπορεύονται.

Επιλέξτε τα κουφώματα στο σωστό χρόνο. Τα κουφώματα θα πρέπει να επιλεγούν στα πρώιμα στάδια μιας οικοδομής, ενώ όσον αφορά στην ανακαίνιση ενός χώρου, η αγορά κουφωμάτων θα πρέπει να συγκαταλέγεται στις αρχικές εργασίες. Θυμηθείτε. Η τοποθέτηση των κουφωμάτων θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το συνεργείο τοποθέτησης συναγερμού, με το συνεργείο τοποθέτησης του πατώματος αλλά και σε συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες.

Επιλέξτε το σωστό τύπο κουφωμάτων. Συζητήστε με τον κατασκευαστή ή έμπορο του κουφώματος και παρουσιάστε του όλες τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις κλιματολογικές συνθήκες, τις συνθήκες που αφορούν σε κάθε δωμάτιο (ηλιοφάνεια, σκίαση, μόνωση ή μη σε τοίχους και δάπεδα, κ.λπ.), τον τρόπο χρήσης που θέλετε να έχετε σε κάθε δωμάτιο (ανοιγόμενα, συρόμενα, ανακλινόμενα), τις πιθανές δυσκολίες στη χρήση τους (δυνατότητες καθαρισμού εξωτερικά) και ζητήστε από τον ειδικό να κάνει μελέτη του χώρου και να προτείνει τις δικές του λύσεις βάσει της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του.

Ζητάτε αναλυτική προσφορά. Είναι σημαντικό να σας παραδοθεί από τον κατασκευαστή η λίστα τόσο των εξαρτημάτων, των διαστάσεων, των υλικών όσο και το κόστος καθενός χωριστά και στο σύνολό τους. Θα πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια τα εξαρτήματα, ο κατασκευαστής, το χρώμα και ο τύπος βαφής και οι εταιρίες κατασκευής. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει σαφές μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις προσφορές για να αποφασίσει ποια ταιριάζει στις ανάγκες του, τις λειτουργικές, αισθητικές και οικονομικές.

Ζητήστε λεπτομερή προσφορά για τους υαλοπίνακες που σας προτείνονται. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σας παρουσιαστεί με σαφήνεια και λεπτομέρεια ο τύπος των υαλοπινάκων που θα χρησιμοποιηθεί με όλες τις ιδιότητες και ιδιαιτερότητές τους και το κόστος που τους επιβαρύνει. Επίσης, ζητήστε να ενημερωθείτε για όλες τις εναλλακτικές που έχετε προκειμένου να βελτιώσετε την επιθυμητή θερμομόνωση.

Δώστε έμφαση στα εξαρτήματα. Τα κουφώματα εξαρτούν τη σωστή λειτουργία τους και το χρόνο της ζωής τους από τα συμπαρομαρτούντα εξαρτήματα, χωρίς την απόδοση των οποίων δε θα συμπεριφερθούν το ίδιο. Ζητήστε να μάθετε με λεπτομέρεια για όλους τους μηχανισμούς στήριξης των κουφωμάτων, τις πιστοποιήσεις τους, τη χώρα κατασκευής και προέλευσης και το επιμέρους κόστος τους

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

  1. Τον αρχιτέκτονα.
  2. Το μηχανικό.
  3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.