Συντήρηση Κουφωμάτων Αλουμινίου

Τί χρειάζεται να γνωρίζεται για τη συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου; Ακολουθούν συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες για να έχετε κουφώματα αλουμινίου που εντυπωσιάζουν για πάρα πολλά χρόνια.

Τα κουφώματα Αλουμινίου της DAUWIN®, κατασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής κουφωμάτων της εταιρίας, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει η ΕΕ. Τα εξαρτήματα των κουφωμάτων εισάγονται από τα πιο εξειδικευμένα εργοστάσια κατασκευής εξαρτημάτων στη Γερμανία, ενώ οι συνεχείς έλεγχοι κατά την υλοποίησή τους εξασφαλίζουν άριστα κουφώματα σε ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική.

Επιπλέον, το αλουμίνιο ως υλικό, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική του αντοχή στο χρόνο, στη χρήση και σε ακραίες εξωτερικές συνθήκες. Ωστόσο, ο προσεκτικός καθαρισμός των κουφωμάτων αλουμινίου και η σωστή συντήρηση – επιδιόρθωση, όπου και όταν χρειαστεί, εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και διατήρηση όλων των ιδιοτήτων του κουφώματος.

Για τον καθαρισμό των κουφωμάτων αλουμινίου:

  • Επιλέξτε ώρα της ημέρας που ο ήλιος δεν είναι κάθετος στην επιφάνεια των κουφωμάτων. Ενδεχομένως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Φροντίστε να διατηρείτε τα κουφώματά σας καθαρά. Σε τακτά διαστήματα και όποτε κρίνεται απαραίτητο, καθαρίζετε τα κουφώματα με μαλακό σφουγγάρι με ήπιο καθαριστικό (ειδικό ήπιο υγρό σαπούνι χωρίς όξινα και αλκαλικά στοιχεία και χωρίς χλώριο, σαπούνι πιάτων, κ.ά.). Απομακρύνετε με μαλακές κινήσεις την ανεπιθύμητη βρωμιά, χωρίς να τρίβετε με αιχμηρά αντικείμενα ή συρμάτινες επιφάνειες.
  • Στην περίπτωση επίμονης βρωμιάς, επικοινωνήστε με τον πωλητή των κουφωμάτων για να σας συστήσει ενδεχομένως κάποιο καθαριστικό, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αδιάλυτο πάνω στην επιφάνεια για λίγη ώρα και θα βοηθήσει στην ευκολότερη απομάκρυνση της βρωμιάς.
  • Καθαρίστε τις ράγες των κουφωμάτων με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρυνθεί οτιδήποτε εμποδίζει τη σωστή κίνησή τους και στη συνέχεια σκουπίστε με βρεγμένο μαλακό πανί την επιφάνειά τους. Μη ρίξετε νερό και το αφήσετε να λιμνάσει.

Για τη σωστή συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου

  • Όλοι οι μηχανισμοί που υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία, την ασφάλεια και τη στήριξη του κουφώματος χρειάζονται λίπανση, ώστε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν εύρυθμα και απρόσκοπτα. Ρωτήστε τον πωλητή της εταιρίας για τη λίπανση των εξαρτημάτων. Τη λίπανση μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας με ειδικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά  (λιπαντικό  αντισκωρικό  σπρέι   WD - 40 )  ή να την αναλάβει ένας τεχνικός της εταιρίας.
  • Κλείστε ραντεβού με τεχνικό της εταιρίας  DAUWIN®για τον έλεγχο και τη συντήρηση των εξαρτημάτων που φθείρονται εύκολα, όπως περιμετρικά λάστιχα, βουρτσάκια, κ.ά..
  • Στην περίπτωση που διαπιστώσετε δυσχερή λειτουργία στο άνοιγμα, το κλείσιμο ή την ανάκληση ενός κουφώματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τεχνικό της εταιρίας. Η δυσχέρεια κίνησης ενός κουφώματος υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα και ο αρμόδιος γι’ αυτό είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός. Μην επιχειρήσετε να αναλάβετε τη διόρθωση ενός προβλήματος μόνοι σας.

Να θυμάστε να καλέσετε τεχνικό για οτιδήποτε δε γνωρίζετε αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των κουφωμάτων σας. Θα πάρετε άμεσες και έγκυρες απαντήσεις και θα εξυπηρετηθείτε έγκαιρα και σωστά, απολαμβάνοντας τα κουφώματα της αρεσκείας σας για μια ζωή.   

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

  1. Τον αρχιτέκτονα.
  2. Το μηχανικό.
  3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.