Συντήρηση Κουφωμάτων Αλουμινίου

Τα κουφώματα Αλουμινίου της DAUWIN®, κατασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής κουφωμάτων της εταιρίας, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει η ΕΕ. Τα εξαρτήματα των κουφωμάτων εισάγονται από τα πιο εξειδικευμένα εργοστάσια κατασκευής εξαρτημάτων στη Γερμανία, ενώ οι συνεχείς έλεγχοι κατά την υλοποίησή τους εξασφαλίζουν άριστα κουφώματα σε ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική.

Επιπλέον, το αλουμίνιο ως υλικό, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική του αντοχή στο χρόνο, στη χρήση και σε ακραίες εξωτερικές συνθήκες. Ωστόσο, ο προσεκτικός καθαρισμός των κουφωμάτων αλουμινίου και η σωστή συντήρηση –επιδιόρθωση όπου και όταν χρειαστεί εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και διατήρηση όλων των ιδιοτήτων του κουφώματος.

Για τον καθαρισμό:

  • Επιλέξτε ώρα της ημέρας που ο ήλιος δεν είναι κάθετος στην επιφάνεια των κουφωμάτων. Ενδεχομένως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Φροντίστε να διατηρείτε τα κουφώματά σας καθαρά. Σε τακτά διαστήματα και όποτε κρίνεται απαραίτητο, καθαρίζετε τα κουφώματα με μαλακό σφουγγάρι με ήπιο καθαριστικό (ειδικό ήπιο υγρό σαπούνι χωρίς όξινα και αλκαλικά στοιχεία και χωρίς χλώριο, σαπούνι πιάτων, κ.ά.). Απομακρύνετε με μαλακές κινήσεις την ανεπιθύμητη βρωμιά, χωρίς να τρίβετε με αιχμηρά αντικείμενα ή συρμάτινες επιφάνειες.
  • Στην περίπτωση επίμονης βρωμιάς, επικοινωνήστε με τον πωλητή των κουφωμάτων για να σας συστήσει ενδεχομένως κάποιο καθαριστικό, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αδιάλυτο πάνω στην επιφάνεια για λίγη ώρα και θα βοηθήσει στην ευκολότερη απομάκρυνση της βρωμιάς.
  • Καθαρίστε τις ράγες των κουφωμάτων με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρυνθεί οτιδήποτε εμποδίζει τη σωστή κίνησή τους και στη συνέχεια σκουπίστε με βρεγμένο μαλακό πανί την επιφάνειά τους. Μη ρίξετε νερό και το αφήσετε να λιμνάσει.

Για τη σωστή συντήρηση

  • Όλοι οι μηχανισμοί που υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία, την ασφάλεια και τη στήριξη του κουφώματος χρειάζονται λίπανση, ώστε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν εύρυθμα και απρόσκοπτα. Ρωτήστε τον πωλητή της εταιρίας για τη λίπανση των εξαρτημάτων. Τη λίπανση μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας με ειδικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά  (λιπαντικό  αντισκωρικό  σπρέι   WD - 40 )  ή να την αναλάβει ένας τεχνικός της εταιρίας.
  • Κλείστε ραντεβού με τεχνικό της εταιρίας  DAUWIN®για τον έλεγχο και τη συντήρηση των εξαρτημάτων που φθείρονται εύκολα, όπως περιμετρικά λάστιχα, βουρτσάκια, κ.ά..
  • Στην περίπτωση που διαπιστώσετε δυσχερή λειτουργία στο άνοιγμα, το κλείσιμο ή την ανάκληση ενός κουφώματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τεχνικό της εταιρίας. Η δυσχέρεια κίνησης ενός κουφώματος υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα και ο αρμόδιος γι’ αυτό είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός. Μην επιχειρήσετε να αναλάβετε τη διόρθωση ενός προβλήματος μόνοι σας.

Να θυμάστε να καλέσετε τεχνικό για οτιδήποτε δε γνωρίζετε αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των κουφωμάτων σας. Θα πάρετε άμεσες και έγκυρες απαντήσεις και θα εξυπηρετηθείτε έγκαιρα και σωστά, απολαμβάνοντας τα κουφώματα της αρεσκείας σας για μια ζωή.   

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση. Πώς γίνεται αυτό; Μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγής θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Απεναντίας γίνεται η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Πόσο θα κερδίσω με την αλλαγή των κουφωμάτων; Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Εξυπακούεται ότι τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δεν σπάνε. Αντίθετα παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα Έκθεση

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 51
Περιοχή : Βριλήσσια
ΤΚ: 15235
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.