Συντήρηση Συνθετικών Κουφωμάτων

Τα συνθετικά κουφώματα της  DAUWIN® κατασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρίας σε απόλυτη συμφωνία με τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η ΕΕ. Τα κουφώματα ελέγχονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους και παραδίδονται προς τοποθέτηση σε άριστη κατάσταση. Επιπρόσθετα, η σωστή τοποθέτησή τους αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματα, με τα οποία στηρίζονται και λειτουργούν, εξασφαλίζουν την επιθυμητή ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική, με μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι σωστές οδηγίες καθαρισμού, χρήσης και συντήρησης των κουφωμάτων θα επιμηκύνουν ακόμη περισσότερο το χρόνο διατήρησης των ιδιοτήτων τους.

Για τον καθαρισμό

 • Αμέσως μετά την τοποθέτησή τους ζητήστε από τους τεχνικούς της  DAUWIN® να σας υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρέσετε τα εξωτερικά προστατευτικά διαφανή φύλλα (foil), που προστατεύουν τα κουφώματα έως και την τοποθέτησή τους. Σε καμία περίπτωση μην τα αφήσετε και μετά την τοποθέτηση. Η ηλιακή ακτινοβολία θα τα κάψει και μαζί μπορεί να αλλοιώσει την επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από αυτά.
 • Στην περίπτωση όπου έχουν κολλήσει υπολείμματα σιλικόνης ή άλλου υλικού κατά την τοποθέτηση των κουφωμάτων ή τη συνολικότερη ανακαίνιση/κτίσιμο του σπιτιού, συμβουλευτείτε τους τεχνικούς της  DAUWIN® για τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να τα απομακρύνετε (σπάτουλες, ειδικά ξυράφια, κ.ά.), καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσετε ώστε να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα υλικά χωρίς να προκαλέσετε ζημιά στην επιφάνειά των κουφωμάτων.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ήπια καθαριστικά ειδικών προδιαγραφών , καθαρίζετε τα κουφώματα με μαλακό σφουγγάρι , (ειδικό ήπιο υγρό σαπούνι χωρίς όξινα και αλκαλικά στοιχεία και χωρίς χλώριο, σαπούνι πιάτων, κ.ά.).για χρήση σε συνθετικά κουφώματα. Σε αντίθεση περίπτωση είναι πιθανόν να εμφανιστεί φθορά της εξωτερικής επιφάνειας των κουφωμάτων και αλλοίωση.
 • Χρησιμοποιήστε μαλακό σφουγγάρι ή πανί και με απαλές κινήσεις, χωρίς τριβή και πίεση απομακρύνετε ήπια τη βρωμιά. Σε περίπτωση που αυτή επιμείνει, επικοινωνήστε με τον τεχνικό της εταιρίας  της  DAUWIN® για να σας υποδείξει κάποιο υλικό που θα βοηθήσει στο σωστό καθαρισμό.

Για τη συντήρηση

 • Λιπαίνετε  με   (λιπαντικό  αντισκωρικό  σπρέι   WD - 40 )  σε τακτά χρονικά διαστήματα τα εξωτερικά εξαρτήματα των κουφωμάτων, όπως περιμετρικά λάστιχα και μηχανισμούς στήριξης (μεντεσέδες, κ.λπ.). Ενημερωθείτε για τα υλικά και τους τρόπους λίπανσης από τους τεχνικούς της εταιρίας.
 • Καλέστε εξειδικευμένο τεχνικό για να ελέγχει τόσο τη γενικότερη κατάσταση του κουφώματος, όσο και τη λειτουργία των επιμέρους μηχανισμών, όπως τη λειτουργία κλειδώματος,

Για τη χρήση

 • Ενημερωθείτε για τη σωστή χρήση των κουφωμάτων. Ζητήστε ενημερωτικά φυλλάδια ή συζητήστε με τον τεχνικό της εταιρίας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα ανοιγοκλείνετε, να τα φέρνετε σε ανάκληση, να τα καθαρίζετε, να τα συντηρείτε.
 • Αερίζετε το σπίτι σας σωστά ώστε να αποφεύγετε ο εγκλωβισμός της υγρασίας μέσα σε αυτό. Ανοίγετε τακτικά όλα τα παράθυρα για να δημιουργεί ρεύμα και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
 • Μην αφήνετε τα τζάμια σε ανάκληση. Δεν επιτυγχάνεται ο επιθυμητός εξαερισμός. 
 • Κατά τον αερισμό του σπιτιού, ανοίξτε και τις σήτες εάν υπάρχουν, ώστε ο αέρας να κυκλοφορήσει ανεμπόδιστα και ν’ ανανεωθεί ο αέρας στο χώρο γρήγορα και σωστά.
 • Κλείνετε τη θέρμανση όταν αερίζετε το σπίτι.
 • Ανοίγετε τη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες πριν η θερμοκρασία πέσει χαμηλά (κάτω από τους 16 -17ο C). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε χαμηλό κόστος ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού και αποφεύγετε τους υδρατμούς στο εσωτερικό των κουφωμάτων και των τζαμιών.

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση. Πώς γίνεται αυτό; Μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγής θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Απεναντίας γίνεται η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Πόσο θα κερδίσω με την αλλαγή των κουφωμάτων; Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Εξυπακούεται ότι τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δεν σπάνε. Αντίθετα παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα Έκθεση

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 51
Περιοχή : Βριλήσσια
ΤΚ: 15235
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.