Συντήρηση Συνθετικών Κουφωμάτων

Τα συνθετικά κουφώματα της  DAUWIN® κατασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας σε απόλυτη συμφωνία με τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η ΕΕ. Τα κουφώματα ελέγχονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους και παραδίδονται προς τοποθέτηση σε άριστη κατάσταση. Επιπρόσθετα, η σωστή τοποθέτησή τους αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματα, με τα οποία στηρίζονται και λειτουργούν, εξασφαλίζουν την επιθυμητή ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική, με μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι σωστές οδηγίες καθαρισμού, χρήσης και συντήρησης των κουφωμάτων θα επιμηκύνουν ακόμη περισσότερο το χρόνο διατήρησης των ιδιοτήτων τους.

Για τον καθαρισμό των συνθετικών κουφωμάτων τί να κάνετε:

 • Αμέσως μετά την τοποθέτησή τους ζητήστε από τους τεχνικούς της  DAUWIN® να σας υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρέσετε τα εξωτερικά προστατευτικά διαφανή φύλλα (foil), που προστατεύουν τα κουφώματα έως και την τοποθέτησή τους. Σε καμία περίπτωση μην τα αφήσετε και μετά την τοποθέτηση. Η ηλιακή ακτινοβολία θα τα κάψει και μαζί μπορεί να αλλοιώσει την επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από αυτά.

 • Στην περίπτωση όπου έχουν κολλήσει υπολείμματα σιλικόνης ή άλλου υλικού κατά την τοποθέτηση των κουφωμάτων ή τη συνολικότερη ανακαίνιση/κτίσιμο του σπιτιού, συμβουλευτείτε τους τεχνικούς της  DAUWIN® για τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να τα απομακρύνετε (σπάτουλες, ειδικά ξυράφια, κ.ά.), καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσετε ώστε να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα υλικά χωρίς να προκαλέσετε ζημιά στην επιφάνειά των κουφωμάτων.

 • Χρησιμοποιείτε πάντα ήπια καθαριστικά ειδικών προδιαγραφών , καθαρίζετε τα κουφώματα με μαλακό σφουγγάρι , (ειδικό ήπιο υγρό σαπούνι χωρίς όξινα και αλκαλικά στοιχεία και χωρίς χλώριο, σαπούνι πιάτων, κ.ά.) για χρήση σε συνθετικά κουφώματα. Σε αντίθεση περίπτωση είναι πιθανόν να εμφανιστεί φθορά της εξωτερικής επιφάνειας των κουφωμάτων και αλλοίωση.

 • Χρησιμοποιήστε μαλακό σφουγγάρι ή πανί και με απαλές κινήσεις, χωρίς τριβή και πίεση απομακρύνετε ήπια τη βρωμιά. Σε περίπτωση που αυτή επιμείνει, επικοινωνήστε με τον τεχνικό της εταιρίας  της  DAUWIN® για να σας υποδείξει κάποιο υλικό που θα βοηθήσει στο σωστό καθαρισμό.

Για τη συντήρηση των συνθετικών κουφωμάτων:

 • Λιπαίνετε  με   (λιπαντικό  αντισκωρικό  σπρέι   WD - 40 )  σε τακτά χρονικά διαστήματα τα εξωτερικά εξαρτήματα των κουφωμάτων, όπως περιμετρικά λάστιχα και μηχανισμούς στήριξης (μεντεσέδες, κ.λπ.). Ενημερωθείτε για τα υλικά και τους τρόπους λίπανσης από τους τεχνικούς της εταιρίας.
 • Καλέστε εξειδικευμένο τεχνικό για να ελέγχει τόσο τη γενικότερη κατάσταση του κουφώματος, όσο και τη λειτουργία των επιμέρους μηχανισμών, όπως τη λειτουργία κλειδώματος,

Για τη χρήση των κουφωμάτων:

 • Ενημερωθείτε για τη σωστή χρήση των κουφωμάτων. Ζητήστε ενημερωτικά φυλλάδια ή συζητήστε με τον τεχνικό της εταιρίας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα ανοιγοκλείνετε, να τα φέρνετε σε ανάκληση, να τα καθαρίζετε, να τα συντηρείτε.
 • Αερίζετε το σπίτι σας σωστά ώστε να αποφεύγετε ο εγκλωβισμός της υγρασίας μέσα σε αυτό. Ανοίγετε τακτικά όλα τα παράθυρα για να δημιουργεί ρεύμα και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
 • Μην αφήνετε τα τζάμια σε ανάκληση. Δεν επιτυγχάνεται ο επιθυμητός εξαερισμός. 
 • Κατά τον αερισμό του σπιτιού, ανοίξτε και τις σήτες εάν υπάρχουν, ώστε ο αέρας να κυκλοφορήσει ανεμπόδιστα και ν’ ανανεωθεί ο αέρας στο χώρο γρήγορα και σωστά.
 • Κλείνετε τη θέρμανση όταν αερίζετε το σπίτι.
 • Ανοίγετε τη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες πριν η θερμοκρασία πέσει χαμηλά (κάτω από τους 16 -17ο C). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε χαμηλό κόστος ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού και αποφεύγετε τους υδρατμούς στο εσωτερικό των κουφωμάτων και των τζαμιών.

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

 1. Τον αρχιτέκτονα.
 2. Το μηχανικό.
 3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.