Συχνές Απορίες

Γιατί ν’ αλλάξω κουφώματα; Πώς θα ωφεληθώ; Πόσο θα κερδίσω;

Κουφώματα ΑλουμινίουΤα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του κτιρίου, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα.

Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα, διότι δε χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγή θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, αλλά η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Αυτό συμβαίνει επιδή κάθε σύγχρονο κούφωμα κλειδώνει σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες δεν σπάνε, αλλά παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

Επίσης, με τα νέα σύγχρονα προϊόντα μας επιτυγχάνεται και η επιθυμητή ηχομόνωση, ωφέλιμη σε περιοχές με έντονο θόρυβο, απομονώνοντας πλήρως τον ήχο από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ακόμη περισσότερο σημαντική είναι και η αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού, δεδομένου ότι όλα μας τα προϊόντα διατίθενται σε ευρεία ποικιλία σχεδίων, υλικών και χρωμάτων, ώστε να ταιριάζουν ιδανικά σε κάθε κτίριο δημόσιο ή ιδιωτικό.

Είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται υδρατμοί μεταξύ των επιφανειών του γυαλιού;

Δεν είναι φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβαίνει. Οι υδρατμοί μπορεί να εμφανίζονται στην επιφάνεια του γυαλιού αλλά ποτέ και σε καμία συνθήκη μεταξύ των υαλοπινάκων. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε τα τζάμια θα πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως και όχι να επισκευαστούν, αφού καμία επισκευή σε κατεστραμμένα παράθυρα δεν θα είναι απολύτως επιτυχής, ενώ επιπλέον θα κοστίζει ακριβά.

Πώς διαμορφώνεται το κόστος; Από ποιες παραμέτρους διαφοροποιείται;

Το κόστος κουφωμάτων και υαλοπινάκων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι αφού συνυπολογιστούν με ακρίβεια σχηματίζουν το τελικό κόστος, το οποίο δίνεται ως προσφορά σε κάθε πελάτη. Οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν αφορούν:

 1. Στον αριθμό των παραθύρων
 2. Στο μέγεθος των παραθύρων
 3. Στην ύπαρξη ή μη μπαλκονόπορτας
 4. Στον προσανατολισμό του σπιτιού και ξεχωριστά των δωματίων
 5. Στο υλικό –ξύλο, συνθετικό ή αλουμίνιο –που προτιμά ο πελάτης
 6. Στον τύπο και τον αριθμό των υαλοπινάκων (διπλά, τριπλά, αντιβανδαλιστικά, κ.λπ.)
 7. Στην προτίμηση του πελάτη ως προς την εταιρία παραγωγής, εισαγωγής, κ.ά.

Όταν υπολογιστούν, μετρηθούν και εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι, τότε διαμορφώνεται το τελικό κόστος, το οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά στον πελάτη.

Πόσες μέρες διαρκεί η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων; Πόσες μέρες θα χρειαστεί να μείνει το σπίτι «ανοικτό»;

Οι δυνατότητες ως προς την ταχύτητα κατασκευής, παράδοσης και τοποθέτησης των κουφωμάτων διαφέρουν ανά εταιρία. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στους χρόνους από την παραγγελία ως την ολοκλήρωσή της διαδραματίζουν και οι απαιτήσεις της παραγγελίας. Παρόλα αυτά στην  DAUWIN®, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες κάθε αντικατάσταση και νέα τοποθέτηση χωρίς καμία έκθεση του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Τι σημαίνει ενεργειακά κουφώματα; Πρέπει να τα προτιμήσω και γιατί;

Τα κοινά, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δε σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κουφώματα, τα οποία κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ », επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο, το ενεργειακό κούφωμα δεν μπορεί από μόνο του να επιτύχει την υψηλότερη ενεργειακά απόδοση. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει τόσο το είδος του τζαμιού που χρησιμοποιείται, όπου θα πρέπει για να είναι ενεργειακό να αποτελείται από δύο τζάμια, από τα οποία το ένα να διαθέτει επίστρωση χαμηλής εκπομπής. Τέλος, για την επίτευξη καλού συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας το κούφωμα δε θα πρέπει να το διαπερνά αέρας, θα πρέπει δηλαδή να επιλέγουμε προίόντα που να διαθέτουν και αεροστεγανότητα.

Τι είναι ενεργειακοί υαλοπίνακες και γιατί να τους προτιμήσω;

Η θερμική απώλεια ενός κτιρίου οφείλεται 20% στη σκεπή και 20% στο δάπεδο, 25% στους τοίχους και 35% στα παράθυρα. Η μόνωση σε δάπεδα, σκεπή και τοίχους σ’ ένα παλιό σπίτι, είναι αρκετά δαπανηρή, χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, ενώ η αλλαγή και τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών νέας γενιάς με υψηλή ενεργειακή απόδοση αποτελεί μια  γρήγορη, απλή στην εφαρμογή της και οικονομικά ορθότερη λύση.

7 σημεία υπεροχής για να επιλέξετε ενεργειακά τζάμια

Τα ενεργειακά τζάμια (LOW-E) δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από το εσωτερικό χώρου ενός κτιρίου στο εξωτερικό και αντίστροφα. Το ενεργειακό τζάμι έχει την ιδιότητα να αφήνει το φως του ήλιου να διαπεράσει στο εσωτερικό. Από την άλλη όμως δρα σαν ασπίδα προστασίας στη θερμότητα του ήλιου και αντίστροφα συγκρατεί τη θερμότητα που παράγεται στο εσωτερικό του χώρου ώστε να μη διαφύγει από τα παράθυρα στο εξωτερικό περιβάλλον. Συμπερασματικά λοιπόν, στα οφέλη του ενεργειακού υαλοπίνακα συγκαταλέγονται:

 1. Η θερμομόνωση το χειμώνα.
 2. Η καλή ψύξη το καλοκαίρι.
 3. Η μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης.
 4. Η μείωση κατά 70% της υπεριώδους ακτινοβολίας που συμβάλλει στη φθορά των αντικειμένων που εκτίθενται σε αυτήν.
 5. Η φωτεινότητα του χώρου.
 6. Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος.
 7. Η συμβολή στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Γιατί να επιλέξω πιστοποιημένα, επώνυμα προϊόντα;

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα των κουφωμάτων και της παραγωγής των υαλοπινάκων υπήρξε παράλληλη ανάπτυξη των οργανισμών πιστοποίησης που μετρούν, ελέγχουν και πιστοποιούν την απόδοσή τους βασιζόμενοι σε κριτήρια διεθνώς αποδεκτά.

Οι εταιρείες που παράγουν πιστοποιημένα προϊόντα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την κατασκευή τους όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ελέγχονται διαρκώς σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους και λαμβάνουν πιστοποιήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι υπόκεινται σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησής τους σε διαρκείς ελέγχους, ώστε να ανταποκρίνονται με ακρίβεια σε όλες τις ιδιότητες που τα συνοδεύουν και να αποδεικνύεται έμπρακτα η συμπεριφορά τους σύμφωνα με το σχεδιασμό τους. Συγκεκριμένα, στα πιστοποιημένα μετράται η απόδοσή τους σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες, η αντίστασή τους στον άνεμο, στη φωτιά, η θερμομόνωση, η ηχομόνωση, η υδατοστεγανότητα, κ.λπ..

Επίσης, ελέγχονται και πιστοποιούνται οι βαφές, τόσο οι ηλεκτροστατικές όσο και τα αλουμίνια με την τεχνική της ανοδίωσης, όπου ελέγχονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στο τελικό προϊόν.

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να γίνει η επιλογή;

Για την τελική απόφαση της επιλογής θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή τον αρχιτέκτονα, το μηχανικό ή τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων, ώστε να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εξειδικευμένος επαγγελματίας, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής ή ανακαίνισης του κτιρίου, τότε ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης θα πρέπει να καταγράψει με σαφήνεια τις ανάγκες του –ασφάλεια, θερμομόνωση, ηχομόνωση, κ.ά. –να ακούσει την πρόταση των ειδικών, οι οποίοι θα έχουν καταγράψει πλήρως τις ανάγκες του κτιρίου, τις διαστάσεις, τον προσανατολισμό των δωματίων, τις ιδιαιτερότητες των χώρων –και να καταλήξει με γνώση στην τελική του απόφαση.

Γιατί εμφανίζεται μούχλα στην επιφάνεια;

Η έλλειψη αερισμού του εσωτερικού χώρου είναι ο κύριος παράγοντας της αύξησης της υγρασίας στο εσωτερικό, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μούχλα που σχηματίζεται. Η λύση στο πρόβλημα είναι ο καλός, σωστός και συχνός αερισμός του κτιρίου.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση ενός κουφώματος;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση ενός κουφώματος. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιαγο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του, ενώ για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Δείτε επίσης Ερωτήσεις με Απαντήσεις (F.A.Q.)

Τι προσφέρει η εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ;

ΚουφώματαΑξίζει να τονιστεί ότι στην εταιρεία μας DAUWIN® ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αλλαγής των παλαιών κουφωμάτων συνεισφέρει, έτσι ώστε να μην υπάρχει έκθεση του εσωτερικού του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως ολοκληρωμένα.

Γιατί να προτιμήσω ενεργειακά κουφώματα;

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δεν σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου;

Πριν την τελική απόφαση της επιλογής μίας σειράς αλουμινίου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή:

 1. Τον αρχιτέκτονα.
 2. Το μηχανικό.
 3. Τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου, εφόσον υπάρχει, με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Από τι επηρεάζεται η απόδοση στα συνθετικά PVC;

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση στα συνθετικά κουφώματα. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του. Από την άλλη για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.

Κουφώματα Dauwin®

Επιλέγετε Κουφώματα Παπαβασιλείου για άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο!

Κουφώματα Αλουμινίου

 

Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ 

sinthetika koufomata DAUWIN

Τα συνθετικά κουφώματα από σκληρό PVC επώνυμου γερμανικού οίκου εξασφαλίζουν τόσο μέγιστη ενεργειακή απόδοση όσο και αξιοσημείωτη αντοχή.  Αυτό τα καθιστά λειτουργικά και ασφαλή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι ευεργετικές για το περιβάλλον ιδιότητές τους σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους σε ποσοστό 100%, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου ως η πλέον οικολογική και οικονομική λύση.

 

Τι εξασφαλίζουν τα προϊόντα αλουμινίου;

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ DAUWIN

Τα Κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή θερμομόνωση συντελώντας στη μείωση του κόστους ψύξης – θέρμανσης. Φυσικά, προσφέρουν και άριστη ηχομόνωση προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από ανεπιθύμητους θορύβους.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση Αθήνας

Λεωφόρος  Μαραθώνος 50, Γλυκά Νερά
Περιοχή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΚ: 15354
Αθήνα
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.