Τεχνικές Προδιαγραφές Ξύλινων Κουφωμάτων DAUWIN®

Τεχνικές προδιαγραφές DAUWIN®

Η εταιρία DAUWIN® διενεργεί συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, από την κατασκευή έως την τοποθέτηση, ενώ διασφαλίζει και την υψηλή ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων της διενεργώντας συνεχώς ελέγχους των τεχνικών προδιαγραφών των προϊόντων που παραδίδονται.

Για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των ξύλινων εισαγόμενων κουφωμάτων  DAUWIN®, τα ξύλα αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους με ρυθμιζόμενη υγρασία –τα προς επεξεργασία ξύλα φυλάσσονται στους 10 με 12 βαθμούς κελσίου –και θερμοκρασία πριν ξεκινήσει η επεξεργασία τους και η κατασκευή. Η προεργασία της αποθήκευσης του ξύλου ενισχύει τα χαρακτηριστικά τους και τα ισχυροποιεί έναντι και των πιο ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συντήρηση και καθαρισμός

Τα ξύλινα κουφώματα της DAUWIN® δεν χρειάζονται συντήρηση με τον κλασικό τρόπο του τριψίματος και της βαφής. Το υγρό συντήρησης SIGMA η Sikkens Special Cleaner που συνοδεύει τις βαφές εφαρμόζεται κάθε 1 με 2 χρόνια στην εξωτερική επιφάνεια των κουφωμάτων με πανί ή σφουγγάρι, φρεσκάροντας το χρώμα και καθαρίζοντας τους πόρους του ξύλου.

Πιστοποιήσεις και Εγγυήσεις 

Όλα τα προϊόντα της εταιρίας  DAUWIN®συνοδεύονται από πιστοποιητικό TUV (CertificateISO 9001-2001) και πιστοποιητικό CE.

Επιπλέον, όλα τα προϊόντα της εταιρίας, κουφώματα, αξεσουάρ και μηχανισμοί, συνοδεύονται από 10ετή γραπτή εγγύηση για οποιαδήποτε στρέβλωση και κατασκευαστικό ελάττωμα.

Ξύλινες Εξώπορτες 

Οι εξωτερικές ξύλινες εξώπορτες της DAUWIN®διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ενώ διαθέτουν όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις τοποθετούν ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές του είδους τους. Ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες βαρέως τύπου, κλειδαριές ασφαλείας, κατωκάσι αλουμινίου για θερμομόνωση και στεγανότητα και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο της πόρτας, εξασφαλίζουν ένα άρτιο αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.

Τομές ξύλινων κουφωμάτων

Οι τομές των ξύλινων κουφωμάτων της DAUWIN® χαρακτηρίζονται από:

  • Διπλούς και τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες (τζάμια) με πρόσθετο αέριο (ARGON) για εξαιρετική θερμομόνωση (K=1,0W/m2K) και ηχομόνωση (Rw=32dB)
  • Τρικολλητά και αντικολλητά προφίλ σε όλα τα είδη ξυλείας. Διατίθενταισετρειςσειρές –windows line 68, windows line 78, windows line 92.
  • Απόλυτη στεγανοποίηση με δύο λάστιχα περιμετρικά στο φύλλο και τρία λάστιχα στα σημεία συνάντησης.
  • Πιστοποίηση από τον οργανισμό πιστοποίησης CE και TUV (CertificateISO 9001:2001)

Μηχανισμοί και ασφάλεια από τη ROTO 

Η σωστή λειτουργία του κουφώματος εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια, αντοχή στο χρόνο και στη χρήση. Οι μηχανισμοί των κουφωμάτων αποτελούν τα εξαρτήματα που καθορίζουν στο μέγιστο βαθμό την ορθή χρήση και λειτουργία, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Οι μηχανισμοί της  DAUWIN® είναι γερμανικής κατασκευής του οίκου ROTO NT, περιμετρικοί με μανιτάρι ασφαλείας, και βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές μηχανισμών στη διεθνή αγορά. Ο βραχίονας της ανάκλησης εμποδίζει τη λάθος κίνηση στο χερούλι, ενώ λειτουργεί και ως ανορθωτής οδηγώντας το φύλλο στη σωστή λειτουργία, εμποδίζοντας το γνωστό «κρέμασμα», δηλαδή την απορρύθμισή του.

Ξυλεία και Χρώματα Ξύλινων Κουφωμάτων

Η εταιρία  DAUWIN® εισάγει ξύλινα κουφώματα από τέσσερα διαφορετικά είδη ξυλείας, από Πεύκο, Μεράντι, Δρυς και Ευκάλυπτο. Επιπλέον της επιλογής καλής ποιοτικά ξυλείας, τα ξύλινα κουφώματα της εταιρίας είναι τρικολλητά και αντικολλητά (τρία κομμάτια ξύλου κολλημένα αντίθετα), εξασφαλίζοντας έτσι την ανθεκτικότητά τους σε κάθε είδους αλλοιώσεις.

Χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον 

Τα χρώματα SIGMA που επιλέγει η εταιρία  DAUWIN® είναι αποκλειστικά οικολογικά, υδροδιαλυτά και εφαρμόζονται με τη μέθοδο εμποτισμού και κερώματος, αφήνοντας το ξύλο να «αναπνέει», προστατεύοντάς το από την υγρασία και από μύκητες. Επιπλέον, των ιδιαίτερων, προστατευτικών χαρακτηριστικών τους, τα χρώματα SIGMA διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανταποκρινόμενα σε κάθε αισθητική ανάγκη αλλά και σε χρώματα  RAL, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα διχρωμίας – διαφορετικό χρώμα στο εξωτερικό μέρος του κουφώματος από το εσωτερικό. 

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση. Πώς γίνεται αυτό; Μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγής θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Απεναντίας γίνεται η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Πόσο θα κερδίσω με την αλλαγή των κουφωμάτων; Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Εξυπακούεται ότι τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δεν σπάνε. Αντίθετα παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

xilina video4

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8orakismenes

Αθήνα Έκθεση

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 51
Περιοχή : Βριλήσσια
ΤΚ: 15235
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.