Συμβουλές Αγοράς

Δώστε χρόνο για την τελική σας επιλογή. Η επιλογή των κουφωμάτων είναι μία από τις πιο βασικές εργασίες κάθε οικοδομής, είτε πρόκειται για αρχική κατασκευή, είτε για ανακαίνιση. Θα πρέπει να αφιερώσετε επαρκή χρόνο για να διερευνήσετε την εταιρία και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείτε για την καλύτερη δυνατή επίτευξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να σας ανταμείψει οικονομικά, λειτουργικά και αισθητικά.

Προτιμήστε πιστοποιημένους κατασκευαστές. Τα κουφώματα που πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους αλλά και με την ολοκλήρωσή τους. Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές σας εξασφαλίζουν ασφάλεια για την ποιότητα του κουφώματος και των εξαρτημάτων του, για την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων, για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, επιβεβαιώνουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους για τις ιδιότητες των κουφωμάτων που κατασκευάζουν ή και εμπορεύονται.

Επιλέξτε τα κουφώματα στο σωστό χρόνο. Τα κουφώματα θα πρέπει να επιλεγούν στα πρώιμα στάδια μιας οικοδομής, ενώ όσον αφορά στην ανακαίνιση ενός χώρου, η αγορά κουφωμάτων θα πρέπει να συγκαταλέγεται στις αρχικές εργασίες. Θυμηθείτε. Η τοποθέτηση των κουφωμάτων θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το συνεργείο τοποθέτησης συναγερμού, με το συνεργείο τοποθέτησης του πατώματος αλλά και σε συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες.

Επιλέξτε το σωστό τύπο κουφωμάτων. Συζητήστε με τον κατασκευαστή ή έμπορο του κουφώματος και παρουσιάστε του όλες τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις κλιματολογικές συνθήκες, τις συνθήκες που αφορούν σε κάθε δωμάτιο (ηλιοφάνεια, σκίαση, μόνωση ή μη σε τοίχους και δάπεδα, κ.λπ.), τον τρόπο χρήσης που θέλετε να έχετε σε κάθε δωμάτιο (ανοιγόμενα, συρόμενα, ανακλινόμενα), τις πιθανές δυσκολίες στη χρήση τους (δυνατότητες καθαρισμού εξωτερικά) και ζητήστε από τον ειδικό να κάνει μελέτη του χώρου και να προτείνει τις δικές του λύσεις βάσει της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του.

Ζητάτε αναλυτική προσφορά. Είναι σημαντικό να σας παραδοθεί από τον κατασκευαστή η λίστα τόσο των εξαρτημάτων, των διαστάσεων, των υλικών όσο και το κόστος καθενός χωριστά και στο σύνολό τους. Θα πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια τα εξαρτήματα, ο κατασκευαστής, το χρώμα και ο τύπος βαφής και οι εταιρίες κατασκευής. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει σαφές μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις προσφορές για να αποφασίσει ποια ταιριάζει στις ανάγκες του, τις λειτουργικές, αισθητικές και οικονομικές.

Ζητήστε λεπτομερή προσφορά για τους υαλοπίνακες που σας προτείνονται. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σας παρουσιαστεί με σαφήνεια και λεπτομέρεια ο τύπος των υαλοπινάκων που θα χρησιμοποιηθεί με όλες τις ιδιότητες και ιδιαιτερότητές τους και το κόστος που τους επιβαρύνει. Επίσης, ζητήστε να ενημερωθείτε για όλες τις εναλλακτικές που έχετε προκειμένου να βελτιώσετε την επιθυμητή θερμομόνωση.

Δώστε έμφαση στα εξαρτήματα. Τα κουφώματα εξαρτούν τη σωστή λειτουργία τους και το χρόνο της ζωής τους από τα συμπαρομαρτούντα εξαρτήματα, χωρίς την απόδοση των οποίων δε θα συμπεριφερθούν το ίδιο. Ζητήστε να μάθετε με λεπτομέρεια για όλους τους μηχανισμούς στήριξης των κουφωμάτων, τις πιστοποιήσεις τους, τη χώρα κατασκευής και προέλευσης και το επιμέρους κόστος τους

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση. Πώς γίνεται αυτό; Μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγής θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Απεναντίας γίνεται η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Πόσο θα κερδίσω με την αλλαγή των κουφωμάτων; Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Εξυπακούεται ότι τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δεν σπάνε. Αντίθετα παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα Έκθεση

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 51
Περιοχή : Βριλήσσια
ΤΚ: 15235
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.