Πρόγραμμα - Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες

ελληνικο νησι  Ο Δήμος Κάσου, με την προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες με στόχο να πραγματοποιηθούν «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας» σε ιδιωτικές κατοικίες με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

Οι εργασίες αφορούν:

1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στέγης ή δώματος

2. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων Αναφέρεται σε παλιά κουφώματα (πόρτες ή παράθυρα), με μονό υαλοπίνακα και κακή κατάσταση κάσας (μεγάλες απώλειες αερισμού). Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα τοποθετηθούν νέα κουφώματα, με ξύλινο πλαίσιο και ξύλο ανθεκτικό στο διαβρωτικό θαλάσσιο περιβάλλον (π.χ. μεραντι ή τεκ) και με διπλό υαλοπίνακα πάχους 3mm και διάκενο αέρα 12 mm.

3. Εγκατάσταση προβολών για σκίαση ανοιγμάτων

4. Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή ζεστού νερού

Τα έντυπα της Αίτησης-Δήλωσης Πρόθεσης Συνεργασίας καθώς και για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Δήμο Κάσου, στο ΚΕΠ Δήμου Κάσου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kassos.gr.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εταιρία DAUWIN Παπαβασιλείου προσφέρει τις απαιτούμενες προδιαγραφές που αναφέρονται στην αντικατάσταση κουφωμάτων.

Για πληροφορίες στα τηλ: 210 2831470  –  2467071122

Γιατί να αλλάξω κουφώματα;

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση. Πώς γίνεται αυτό; Μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγής θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Απεναντίας γίνεται η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Πόσο θα κερδίσω με την αλλαγή των κουφωμάτων; Πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης;

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία. Εξυπακούεται ότι τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δεν σπάνε. Αντίθετα παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

xilina video4

Εργοστάσιο & Έκθεση

3ο χλμ. Καστοριάς -Κολοκυνθούς
Περιοχή: Καστοριά
ΤΚ: 52100
Τηλέφωνo: +30 24670 711 22
Fax: +30 24670 71 666
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8orakismenes

Αθήνα Έκθεση

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 51
Περιοχή : Βριλήσσια
ΤΚ: 15235
Τηλέφωνo: +30 210 283 1470
Fax: +30 210 283 1489
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.